Esztétikus lakberendezés

2019.04.28. 07:00

Ultramodern hatást kelthet az ipari stílusú konyha a házunkban

Az ipari stílusú konyhákat sokan elegánsnak találják, de megosztó is lehet az a különleges hangulat, amit sugároznak. Vannak például, akik inkább a parasztházak légkörét varázsolnák otthonukba. Ugyanúgy, ahogy a helyiség padlózatáról is sokan vitáznának.

Vas Népe

Otthon is lehet professzionális a környezet

Fotó: Pixabay

Az ipari stílus tökéletes azoknak a lakástulajdonosoknak, akik úgy akarnak főzni, mint a profik – írja a Freshome. Azok számára is nagyszerű lehet, akik egy kereskedelmi konyha kihasználtságát szeretnék utánozni – különösen egy kisebb térben.

Az „otthoni ipari konyhák” először a 80-as és 90-es években lettek népszerűek, amikor divatossá vált a professzionális hangulat a lakásokban is – mondta Michael Schienke, a londoni Vorbild Architecture igazgatója, majd hozzátette: – Ha valaki sokat főz, ezek a konyhák nagyszerűek. Egy olyan terepet modelleznek, ahol a profi szakácsok egész nap finom ételeket készítenek.

De az ipari stílusú konyháról egy hagyományos házban sem kell lemondanunk: ezekben az ingatlanokban ultramodern hatást kelthet – gondoljunk csak egy régi boltíves mennyezetre egy nem teljesen felújított ingatlanban, amelyet olasz stílusú kanapékkal és minimalista belső terekkel rendeznek be – hangsúlyozta Schienke. Ezekben az esetekben nagyon erős kontrasztot tudunk létrehozni, a végeredmény pedig lenyűgöző lehet. Az ipari konyhák tehát bármilyen házba vagy lakásba beépíthetők. De ha nem vagyunk biztosak, kikérhetjük szakértő tanácsát is, hogy az új konyha biztosan megfelelően illeszkedjen otthonunkba. A szakmai esztétika nagy mértékben meghatározza az ipari konyhát: a robusztus gombok, a nagy teherbírású fogantyúk és a rozsdamentes acél felületek jellemzik.

A szürke és a fekete árnyalatok dominánsak az ipari konyhákban. Schienke szerint ezek a professzionális konyhák korszerűek, könnyen tisztítható felületekkel. A legtöbb munkaállvány így rozsdamentes acélból készül. Emellett az ipari konyhák kereskedelmi vagy professzionális minőségű készülékeket is tartalmaznak. A nagy teljesítményű gépek kulcsfontosságú jellemzőjük. A beépített hűtőszekrények és mosogatógépek szintén egy ipari konyha jellemzői.

A lényeg pedig az összhatás. Ha kreatívan látunk neki a feladatnak, hosszú távon is elégedettek lehetünk majd a végeredménnyel. Szakértők szerint ráadásul ezek a nagyobb, professzionális hatást keltő gépek – ha körültekintően vásárolunk – sok esetben tényleg tovább szolgálnak majd, mint átlagos társaik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában