Konferencia

2019.04.30. 11:30

Versekkel emlékeznek Nagy Gáspár költőre Vasváron

Ünnepi megemlékezést, konferenciát, díjátadót tartanak Nagy Gáspár Kossuth-díjas költő születésének hetvenedik évfordulója alkalmából Vasváron és a Vasi-Hegyháton.

Pogács Mónika

A kulturális központ éppen 10 évvel ezelőtt vette fel a Kossuth-díjas szerző nevét

Fotó: Pogács Mónika

Nagy Gáspár Bérbaltaváron született hetven évvel ezelőtt, május 4-én. Ehhez igazították a programokat. Nagytilaj is szorosan hozzátartozott a költő gyermekkorához, és itt temették el 2007-ben. Nagy Gáspár egész életén át szorosan kötődött szülőföldjéhez, a vasvári művelődési ház is ezért vette fel épp tíz éve a nevét. – Ünnepi megemlékezés, konferencia, beszélgetés, találkozó, műhelymunka mind szerepel a rendezvényen – sorolta a pénteki-szombati programokat Ger­gye Rezső, a Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatója.

A kulturális központ éppen 10 évvel ezelőtt vette fel a Kossuth-díjas szerző nevét
Fotó: Pogács Mónika

– Meglepetésekkel készülünk, amelyek versmondásra ösztökélhetnek mindenkit. A jegenyefáknál, a szülőháznál, a bérbaltavári fagyizóban, a nagytilaji temetőben, egy busz­sofőr volánja mellett és Vasváron, a vers mindenhol megjelenik, néha meghökkentő, néha természetes módokon – mondta el az igazgató. A Nagy Gáspár Irodalmi és Művészeti díjat szombaton adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában