Tisztelet a lírának

2019.04.10. 07:00

Versmondó verseny Ady halálának 100. évfordulójára Körmenden

Hazánkban 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. A jeles napról Körmenden versmondó versennyel emlékeztek meg. A középpontban egy másik évforduló volt: Ady haláláé.

Markó Petra

Versmondók a könyvtárban

Fotó: Jámbori Tamás

A Faludi Ferenc Könyvtár, a Csaba József Honismereti Egyesület és a Körmendi Gimnáziumi Öregdiákok Egyesület Ady Endre versmondó versenyt rendezett a költő halálának 100. évfordulója alkalmából. A versenyre egy szabadon választott Ady-költeménnyel lehetett jelentkezni három korosztályban.

A megmérettetésen az általános iskola felső tagozatos diákjai közül a legjobbnak Keserű Esztert, az Őriszentpéteri Általános Iskola diákját választotta a zsűri, a középiskolások között Jakab Anasztázia, a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója lett az első, felnőtt kategóriában pedig Klement András.

Versmondók a könyvtárban
Fotó: Jámbori Tamás

A programok ezzel nem értek véget: a legkisebbek is készültek a költészet napjára. A Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde Mátyás Király Utcai Tagóvodájában minden évben tehetséggondozó versmondó rendezvényt szerveznek: 24 kisgyermek nevezését adták le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában