ismertették a programot

2019.04.17. 11:30

Virágba borul Herény – Új parkolót nyitnak és sűrűbben járnak majd a buszok

Sajtóreggelin ismertették kedden a Herényi Virágút programjait. Szombathely második legnagyobb rendezvényére több tízezer embert várnak.

Lakosi Gabriella

Nagy Krisztina, Szekér Tamás, Koczka Tibor és Nagy Attila a sajtóreggelin Fotó: Unger Tamás

Már csak néhány hét és virágba borul Herény. Április 27–28-án a kertészeké és a színes programoké lesz a főszerep: 17. alkalommal rendezik meg a Herényi Virágutat. Koczka Tibor alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a település büszke lehet múltjára, szép épületeire, de azokra is büszkének kell lenni, akik itt alkotnak és itt élnek. A környéken nagy hagyománya van a kertészszakmának, a herényi virágút pedig országosan is ismert rendezvény.

Nagy Attila, a sajtóeseménynek helyet adó kertészet tulajdonosa elmondta, minden megtalálható lesz az árusoknál, a lágy- és a fásszárú, az egy- vagy a kétnyári növények hatalmas kínálata várja a látogatókat. Az árusok több mint egy kilométer hosszan kínálják majd a portékát.

Nagy Krisztina, Szekér Tamás, Koczka Tibor és Nagy Attila a sajtóreggelin Fotó: Unger Tamás

Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke arról beszélt, hogy a szórakozás is garantált, hiszen rengeteg fellépő érkezik a rendezvényre. Itt lesz többek közt Aradi Tibor és Varga Ferenc József, Dallos Bogi és Tabáni István is. A rendezvényre több tízezer vendéget várnak, így egy új parkolót is megnyitnak a közönség előtt, a forgalmat pedig polgárőrök irányítják.

Ennek ellenéri kérik, hogy aki teheti, az gyalog, biciklivel vagy busszal látogasson ki. Utóbbi a szokásosnál egyszerűbb lesz, hiszen az ÉNYKK sűrített járatokat indít a rendezvény ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában