Találmány a gyerekeknek

2019.05.09. 17:30

A bekuckózás élményét adja vissza a szombathelyi fejlesztés

Az elmélyült játék, a bunkerépítés és a bekuckózás élményét adná vissza az óvodásoknak egy szombathelyi cég. A Főkefe telephelyein készülnek a színes építőkockák.

Lakosi Gabriella

Béry Péter és a színes, vidám játékelemek

Fotó: Horváth Balázs

Béry Péter, a cég ügyvezetője elmondta, Bindics Norberttel közösen azért fejlesztették ki az innovatív játékot, mert szeretnék visszaadni a mai legfiatalabbaknak azt, amit az idősebb generáció átélhetett gyermekkorában. Sok kicsi a konzolok és a képernyők világában él, nem is tudják, miről marad le az, aki nem épített bunkert párnákból, székekből és takarókból.

Ehhez adnak segítséget a színes, puha építőkockák, amelyekből kis házat és erődöt és közöttük átjárót is építhetnek a gyerekek. A különböző elemeket tépőzárral lehet összerakni, így bármikor szétszedhetőek, megmozgatják a fantáziát. A játék a gyerekeket a kreativitásra és a gondolkodásra is ösztönzi.

Béry Péter és a színes, vidám játékelemek
Fotó: Horváth Balázs

Béry Péter elmondta, sokáig dolgoztak a tervek tökéletesítésén. A gyártáshoz pedig véletlen egybe­esések során találták meg a tökéletes partnert. Az elemek a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. segítségével, megváltozott munkaképességű munkavállalók keze által készülnek. Csizi Péter ügyvezető azt mondta, a „meseházprojekt” még próbaüzemben működik társaságaiknál, 20 főnek fog munkát biztostani.

Tavaly év végén kezdődött a projekt. Eddig csak mintadarabok készültek, 12 ilyen garnitúrára volt megrendelésük, ebből 8 készült el eddig, most új alapanyaggal újabb kísérleti-minta gyártások folynak. Ottjártunkkor is sorban várták a színes és puha kockák, hogy a csomagoláshoz kerüljenek.

A huzatot kiskunhalasi telephelyükön varrják. Ez a folyamat önmagában mintegy 10 főnek ad folyamatos munkát. A megvarrt huzatot a Főkefe szombathelyi üzemében húzzák fel a szivacsbelsőkre színkódok szerint, majd állítják össze a teljes szetteket és dobozolják. Itt végzik az utómunkákat is. Ezen szintén körülbelül 10 fő dolgozik. A csomagoláshoz szükséges hullámpapír dobozokat szintén Szombathelyen gyártják.

Hozzátette: minden megrendelés számít, de külön öröm és felelősség, ha gyermekek számára készült tárgyakat, játékokat gyárthatnak, ráadásul egy hazai megrendelő számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában