Lehet egy árnyalattal világosabb?

2019.05.05. 07:00

A nyári frizura napszítta hatást kelt – Ez most a rezes árnyalatok és a hullámok ideje

Lassan beköszönt a nyár, ezzel együtt a frizuratrendek is változnak. Szinte mindenki a természetes, napszítta hatást szeretné elérni, még a sötét haj szerelmesei is világosítanak néhány árnyalatot.

Lakosi Gabriella

Fotó: Unger Tamás

A nyári napsugarak színe köszön vissza a legdivatosabb hajszínekben. Ilyenkor a legtöbb nő szőkül egy kicsit – mondta Oláhné Horváth Erzsébet szombathelyi fodrász. Még a nagyon sötét hajú vendégek is világosítanak egy kicsit. Ha nem is melírt, de egy-egy megvillanó nyári tincset sokan kérnek.

A másik trend most a rezes hatású árnyalat és a meleg tónusok. Csokibarna vagy világos vöröses-szőke: a lényeg a lágy végeredmény.

A hajszín pedig az új smink. A különböző árnyalatok ügyes játékával ugyanúgy tudjuk formázni az arcunkat, mintha otthon előkapnánk a pirosítót és a bronzosítót. Például akinek hosszabb az arca, annak érdemes lehet a világosabb tincseket a fej tetejére összpontosítani, alul pedig egy sötétebb árnyalattal festeni – mondta a fodrász.

 

A sötét slankít, a világos szélesít – hasonlóan, mint az öltözködésnél. A színek mellett a formákkal is sokat javíthatunk megjelenésünkön. Egy arcformához igazodó frizura kiemeli előnyös vonásainkat.

Oláhné Horváth Erzsébet mindig próbálja személyre szabni a hajkölteményeket, a vendégek legtöbbször hallgatnak is rá. Az arcforma mellett a bőrtónust és a szemszínt is figyelembe kell venni, így lesz igazán tökéletes az összhatás.

A haj hosszát illetően az új divathullámban nincs megkötés, de sokkal népszerűbbek a kevésbé tépett, inkább dúsabb frizurák. A hullámok is „lazulnak”, legtöbben nem a szabályos loknikat, hanem a hanyagul borzolt, tengerparti stílust választják. Ez is a nyári hangulatot hozza vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában