A közlekedési kultúra javításáért

2019.05.13. 07:00

A szombathelyi Fő téren kerékpáros-akadálypályát építettek és tájékoztattak

Országszerte ötödik alkalommal tartották meg szombaton a közlekedési kultúra napját.

Budai Dávid

Rendőri segítséget kapott az akadálypályán Migdisi Márk is Fotó: HB

A Fő téren kerékpáros-akadálypályát építettek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottságának szakemberei, a gyerekek tesztelhették ügyességüket. Az érdeklődök megtudhatták, mi a helyes magatartás a vasútállomásokon és a vasúti kerékpárszállításról is begyűjthettek minden információt, hiszen a közlekedési kultúra része az is, hogy az alternatív közlekedési eszközöket minél nagyobb számban igénybe vegyük – hangsúlyozta Tóth Tibor, a Vas Megyei Mérnöki Kamara közlekedési szakcsoportjának elnöke.

Rendőri segítséget kapott az akadálypályán Migdisi Márk is Fotó: HB

– Már azzal sokat tehetünk magunkért és a közlekedés többi résztvevőjéért, ha nem azzal foglalkozunk, hogy más mit csinál rosszul, hanem azzal törődünk, hogy mi magunk mindent jól csináljunk. Egyre gyakoribb, hogy a türelmetlen autósok „beragasztanak” egy-egy forgalmas kereszteződést, holott ha ez megtörténik, tényleg leáll a forgalom. A hasonló ­szituációk elkerülése csak odafigyelés kérdése: az is, hogy nem tévesztjük össze a kertvárosi utcákat az autópályákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában