átadták

2019.05.12. 10:23

A tájház Vashosszufalu ékköve – Felavatták

Gyermekkori emlékeknek állít emléket az a tájház, amit szombaton adtak át. Az autentikus falusi életet bemutató épületegyüttes 15 év gyűjtéséből valósulhatott meg.

Budai Dávid

Tájházat avattak a Kossuth utcában szombaton délután. Az autentikus falusi életet bemutató épületegyüttes, 15 évnyi aktív gyűjtőmunka eredménye, így minden megtalálható benne, ami annak idején az élethez és a boldogsághoz kellett, kezdve a tisztaszobától a konyhán át, egészen a csűrig. – Az itt található tárgyak mind arról szólnak, hogy a régi falusi emberek hogyan élték az életüket: egyszerűen, szeretetben, boldogságban, és persze rengeteg munkával – hangsúlyozta Szijártó László, a Vas Megyei Közgyűlés tagja. Hozzátette: a tájház a település ékköve kell, hogy legyen, akik ellátogatnak ide, azoknak pedig az itt megismert értékeket haza kell vinni, és tovább kell adni.

 

– Szerettem volna emléket állítani azoknak a múltbeli dolgoknak, amelyek az életem során, gyerekkoromban meghatározóak voltak számomra – fogalmazott ünnepi beszédében Kardos Andrea jegyző a tájház megálmodója és létrehozója, aki elsősorban családjának köszönte meg a támogatást. – A vidéket mi magunk, itt élők tesszük tönkre azzal, ha városi ideálokat keresünk, pedig nem térköves porták kellenek, hanem olyan helyek, ahol össze tudunk gyűlni, beszélgetni. Hiszem, hogy gyökér nélkül nincs új hajtás, múlt nélkül nincsen jövő – hangsúlyozta. Az ünnepélyes átadót a becsületkasszás helyi termékek, és kézműves portékák vására színesítette, a műsorról pedig néptánc csoportok és a helyi gyerekek gondoskodtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában