A kutyák várnak ránk

2019.05.31. 18:12

Aki nem tud örökbe fogadni, sétáltatni is mehet

Kutyát szeretett volna sétáltatni a 9 éves Babos Adrienn, akinek otthon nem lehet háziállata, mert túl kicsi a lakásuk. A Fekete István Állatvédő Egyesülethez látogattunk el.

Merklin Tímea

Adri és az édesanyja taxival jött a kámoni városrészen található Vízöntő utca 7. szám alá, mert biztosra szerettek volna menni, igyekeztek megérkezni a megbeszélt időpontra. Ez az az időpont, amikor egyébként lehet kutyát sétáltatni, akár mindennap – csak a kislány és az édesanyja ezt nem tudták. Mások is jönnek, elvisznek egy-egy kutyát, mennek vele egy jó nagy kört, és visszahozzák. Az ebek nagyon várják ezeket az alkalmakat.

 

Aznap, amikor ott jártunk, az ebek hatalmas csaholással üdvözöltek minket, éppen esett az eső, de Adri elkezdhetett barátkozni velük.

Vigh Andrea telephelyvezető először a Happy nevű, 2017-ben született labradort ajánlotta. Kisszékelyről, Tolna megyéből mentették. A kutya nagyon boldog volt, hogy egy kislány jött hozzá, körbeugrálta, ugatott, Adri leguggolt hozzá, megsimogatta, kicsit megfogta a pórázát, kijöttek a kennelből.

Az idekerülő kutyák nem tudnak sétálni, az önkéntesek tanítják meg őket viselkedni. Amíg valaki örökbe nem fogadja őket, örülnek, ha törődnek velük. Látszott: Adri kezében rengeteg simogatás van, jut belőle a további találkozásokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában