Sikeres első alkalom

2019.05.09. 11:30

Baba-mama klub alakult Vassurányban

Baba-mama klubot indított a településen az új védőnő. Múlt csütörtökön már ismerkedtek egymással az anyukák és a gyerekek, a későbbiekben előadások bővítik a programot.

Tóth Kata

Vidáman, kötetlenül: az első foglalkozáson

Fotó: VN/Forrai Dániel

Kovácsné Tasnádi Katalin 17 évig Vasváron dolgozott, az idén január 1-jén került a négy falut – Vassurányt, Söptét, Salköveskutat és Vasasszonyfát – érintő körzetbe területi védőnőként.

Vidáman, kötetlenül: az első foglalkozáson
Fotók: VN/Forrai Dániel

Úgy érezte, elszigetelődnek egymástól az anyukák, lehetne sokkal élénkebb, pezsgőbb a közösségi életük. Így született az ötlete egy baba-mama klub megszervezésére, amely összekovácsolhatja az említett településeken a kisgyerekes édesanyákat.

A gondolatot tett követte: felkereste Forrai Dániel polgármestert, aki nagyon örült a kezdeményezésnek, az első perctől támogatta a foglalkozásokat. Az Irány Surány Egyesületet bevonva kezdte meg működését május 2-án, csütörtökön a klub. A foglalkozásoknak a faluház ad helyet.

 

– Már első alkalommal 15 anyuka összesen 18 gyermekkel gyűlt össze. Ismerkedéssel telt az első félóra; hiába van egymáshoz közel a négy település, nem ismerték egymást jól a szülők. Mondókázással, ölbeli játékokkal folytattuk a foglalkozást, aztán a kultúrház melletti játszótéren játszottunk még egy nagyot, csak dél körül széledtünk szét – mesélte a védőnő.

A jó fogadtatás után biztosan lesz folytatása a baba-mama klubnak. Kovácsné Tasnádi Katalin felmérte az édesanyák igényeit. Ezek alapján tervezi, hogy logopédust, fogorvost, gyermekpszichológust is hív előadónak, és téma lesz a védőoltások kérdése és a fogamzásgátlás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában