Számítanak a voksok

2019.05.11. 07:00

Dr. Gulyás Gergely Sárváron az EP-választás kulcsfontosságáról beszélt

Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első címmel tartott elő­adást dr. Gulyás Gergely az Észak-Vas megyei Polgári Esték rendezvénysorozat keretében, amelynek házigazdája Ágh Péter országgyűlési képviselő volt.

Pajor András

Dr. Gulyás Gergely fóruma megtöltötte a dísztermet

Fotó: Pajor András

– Vas megyében is arra kell törekedni, hogy a tavalyi országgyűlési választásokhoz hasonló győzelem szülessen a két hét múlva esedékes európai parlamenti voksoláson – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sárvári vár dísztermében. Kijelentette, hogy Magyarország szabad akaratából mindig is Európához tartozott, az unióhoz 15 éve csatlakozott, a mérleg azonban vegyes.

Dr. Gulyás Gergely fóruma megtöltötte a dísztermet
Fotó: Pajor András

A szocialista kormányok a lehető legcsekélyebb mértékben sem tudták kiaknázni a lehetőségeket. A Fidesz–KDNP-kormányok ideje alatt Magyarország egyértelműen jó irányba halad – tette hozzá Gulyás Gergely, aki szerint kulcsfontosságú a közelgő EP-választás abból a szempontból, hogy a magyarokat képviselik-e majd azok, akik magyar mandátummal jutnak ki a közösség parlamentjébe. Az elmúlt években nemcsak Magyarországnak volt erős képviselete az EP-ben a Fidesz–KDNP-n keresztül, hanem Brüsszel is erős képviselettel bírt a magyar belpolitikában az ellenzéki EP-képviselők által – emlékeztetett a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában