Fejlesztések

2019.05.20. 16:00

Esőtől, széltől is védenek a buszmegállók Csepregen

Új buszvárókat létesítenek a városban, és ezzel egyidejűleg lecserélik azokat, amelyek elöregedtek. A város idei költségvetésének terhére fogtak hozzá a hárommillió forintos fejlesztéshez.

Vas Népe

Polgármesteri bejárás

Fotó: Ohr Tibor

A lakossági igényeket szem előtt tartva a Rákóczi utcában, a Kőszegi és az Ady utcában is új buszmegálló lesz. A Promenádon üveg oldalfalakkal egészítik ki a 2011-ben át­adott beállókat, hogy ne csak az esőtől, hanem a széltől is védett helyen lehessen várakozni. A Rákóczi utcában átadott kerékpáros-fejleszté­sek keretében új buszöblöt alakítottak ki, ott telepítették az elsőt. Az utca páros oldalán térkő burkolattal szélesítik meg a peront.

Polgármesteri bejárás
Fotó: Ohr Tibor

Az Ady és a Kőszegi utcában a városból kifelé vezető oldalon telepítenek buszvárókat, a régi fabeállókat pedig később hasznosítják. Kincsédpusztán egy felújított, komfortosabb buszvárót telepítenek. Az utasvárók mindegyike hőálló tető üveggel, biztonsági oldalüvegekkel van ellátva, bennük három ülőhely. Vlasich Krisztián polgármester kiemelte: fontosak a nagyberuházások mellett a kisebb fejlesztések, ezért új szemétgyűjtők és kerékpártárolók is lesznek. A polgármester a bizottsági elnök Szarka Anikóval bejáráson is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában