Koncert

2019.05.24. 07:00

Gálával ünnepelt a sárvári művészeti intézmény

Az idén 50 éves Koncz János Alapfokú Művészeti Iskolában tartották a Vas Megyei Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Találkozóját. A rendezvény köré szerveződtek a jubileumi hét eseményei, koncertjei.

Pajor András

A jubileumi héten a koncerteknek a nemrég átadott, kitűnő akusztikájú Zene Háza adott otthont

Fotó: Pajor András

A sárvári művészeti iskola 1969 szeptemberében kezdte meg önálló működését, akkor még zeneiskolaként. Az elmúlt évtizedekben az intézmény folyamatosan fejlődött. A néptánc és a képzőművészet tanszakok elindulásával vált művészeti iskolává, majd 2000-ben a színjáték tanszakon is elkezdődött a képzés. Ezzel ma Vas megyében egyedülállóan négy művészeti ágon ad alapfokú művészeti képzést majdnem 300 tanulónak.

A jubileumi héten a koncerteknek a nemrég átadott, kitűnő akusztikájú Zene Háza adott otthont
Fotó: Pajor András

Az ünnepi programsor az Erős Katalin Zenei Alapítvány Versenyével, majd a zeneiskola diákjainak hangversenyével kezdődött. A könyvtárban nyitották meg a képzőművészeti pályázat kiállítását. A Ma’Mint’Ti Színjátszó Csoport hangszerkíséret nélküli koncertje Kodály Zoltán Esti dalával zárult, amelyet Pernecker János, a művészeti iskola alapító igazgatója emlékének ajánlottak. A Sárvári Vonósok filmzenéből összeállított műsorából két koncertet adtak.

A jubileumi programsorozat gálahangversennyel zárult. Szélesi Attila igazgató köszöntőt mondott, majd Sárvár és az 50 éves művészeti iskola együvé tartozását szimbolizáló emléktárgyat adott át Máhr Tivadar alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában