Nem mindennapi küldemény

2019.05.02. 08:33

II. Erzsébet brit királynőtől kaptak levelet a szombathelyi iskola diákjai

A szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium egyik végzős osztálya nem mindennapi küldeményt talált a postaládában.

vaol.hu

Windsor, 2019. április 18. II. Erzsébet brit királynõ nagycsütörtöki istentiszteletre érkezik a windsori kastély Szent György-kápolnájához 2019. április 18-án. II. Erzsében a sok évszázados hagyománynak megfelelõen ezüstpénzeket ajándékozott kiválasztott alattvalóinak. A királynõ húsvétvasárnap ünnepli 93. születésnapját, és ennek megfelelõen 93 férfi és 93 nõ vehette át a piros és fehér kis tárcákba rejtett érméket. MTI/EPA

Forrás: MTI / EPA

Fotó: -

Hatalmas megtiszteltetés érte a szombathelyi Orlay középiskola 12.C osztályának tanulóit. A diákok 4 éve tanulnak célnyelvi civilizációt, mely során az osztály igazi rajongója lett a királyi család életének és történetének. Több alkalommal írtak gratuláló levelet, képeslapot nekik családi alkalmakra és kaptak rá választ, de most abban a megtiszteltetésben lett részük, hogy bemutatkozó levelüket felolvasták Őfelsége II. Erzsébet királynőnek, aki személyes hangvételű válaszát udvarhölgyének diktálta – írja az iskola hivatalos Facebook-oldalán.

A királynő naponta átlagosan 300 levelet kap a világ minden tájáról, melyből az előolvasók kiválogatják, melyek kerülnek személyes felolvasásra. A végzős diákokat bemutató levelet érdeklődéssel olvasta a Királynő. A megtisztelő választ a diákok teljes meglepetésként, utolsó tanítási órájukon kapták meg, melyről természetesen mindenki kapott egy saját másolatot a pénteki ballagási tarisznyába útravalónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában