Japán Duna Fotóklub

2019.05.29. 07:00

Japán fotóművészek kiállítása Szentgotthárdon

A Japán Duna Fotóklub tagjainak fotóiból nyílt kiállítás hétfőn a színház aulájában.

Civil/Horváth R. László

Ryuichi Tazaki, a Japán Duna Fotó klub elnöke Fotó: VN/HRL

Ryuichi Tazaki, a klub elnöke tavaly már járt Szentgotthárdon, Kardos Tamás fotóművész kiállításmegnyitóján. A két éve Vas megyében élő fotóművész közbenjárásának, a városnak, a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnek és a helyi fotó­klub tagjainak köszönhetően valósulhatott meg a mostani kiállítás, melyen Tazaki saját klubjának fotóművészei mutatják be Japánról készült csodálatos fotóikat. Sőt, amint az a tárlatmegnyitón elhangzott, az egy hónapig látható pillanatfelvételeket a japán vendégek Szentgotthárd városának ajándékozzák.

Ryuichi Tazaki, a Japán Duna
Fotó klub elnöke Fotó: VN/HRL

– Külön öröm számunkra, hogy a magyar–japán diplomáciai kapcsolatok felvételének százötvenedik évfordulóján tudtuk a kiállítást megrendezni – mondta Horváth Tiborné, a szervező Móra Ferenc Városi Könyvtár felnőtt részlegének vezetője. A képek révén bepillantást nyerhet a látogató a szigetország nagyvárosainak forgatagába, a japán kultúra rejtelmeibe. A megnyitón kamarakórusként is bemutatkozott a fotóművészekből álló küldöttség – Japán szépségéről tanúskodó dalokkal üdvözölték az érdeklődőket. Ryuichi Tazakitól megtudtuk, a baráti társaság elsősorban kulturális rendezvényeket szervez. A tokiói székhelyű klubot magyarországi és más Duna menti országok fotósai hozták létre.

Huszár Gábor polgármester hangsúlyozta, hogy a városban minél több helyen be fogják mutatni a Japán–Magyar Baráti Társaság keretében működő klub tagjainak fényképeit.

Civil/Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában