Jók a bűnügyi adatok

2019.05.15. 07:00

Javult a körmendi kapitányság nyomozási eredményessége

Évről évre csökkenő tendenciát mutat a bűnelkövetések száma a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területén – ez derült ki abból a 2018-as beszámolóból, amit a helyi képviselőtestület is megtárgyalt.

Markó Petra

Dr. Koncz Gabriella kapitányságvezető a képviselők előtt ismertette a tavalyi eredményeket Fotó: JT

Az ülésen részt vett dr. Koncz Gabriella, a körmendi kapitányság vezetője is, aki felszólalásában ismertette a rendőrség tavalyi munkáját és statisztikai adatait.

A bűneseteket nézve tavaly mintegy 10 százalékkal kevesebb esetet regisztráltak, mint egy évvel korábban. Az alezredes kiemelte, hogy kifejezetten magas volt a kapitányság nyomozáseredményessége, hiszen ez a szám az összes eljárás adatait tekintve 79,6 százalék volt, ami a 2017. évi adatokhoz viszonyítottan 2,1 százalékpontos eredményességjavulást jelent. Hangsúlyozta: a tendencia évről évre javul, még soha nem volt ilyen sikeres a körmendi kapitányság a nyomozások tekintetében.

Dr. Koncz Gabriella kapitányságvezető a képviselők előtt ismertette a tavalyi eredményeket Fotó: JT

Bebes István polgármester a napirendhez kapcsolódóan megköszönte a rend-őrök eredményes munkáját, egyúttal hangsúlyozta, hogy az önkormányzat igyekszik minden lehetséges módon hozzájárulni feladataik segítéséhez. Utalt például a városban jól működő kamerarendszerre, ami sok esetben nyújt segítséget a bűncselekmények felderítésében, mindamellett, hogy jelentős preventív, bűncselekmény megelőző hatása is van. Előrevetítette azt is, hogy a jövőben további kamerák felszerelését tervezik, amelyektől további javulást várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában