Ünnepek hétvégéje

2019.05.20. 15:00

Készülnek már az önkéntes dalnokok és a darabontok is Kőszegen

Nagyszabású programokat szerveznek Kőszegen május végén: 160 éves idén a Concordia, és egybeesik a gyermeknap és a hősök napja. Básthy Béla alpolgármester úgy látja: a város idegenforgalmi attrakció, olyan környezet, amit érdemes megosztani a turistákkal. Csepregen korszerűsödnek a buszmegállók, Bükön parkszépítésre készülnek.

Merklin Tímea

Sajtótájékoztató. A szó Szilágyi Miklós karnagynál

Fotó: Ohr Tibor

A város hétköznapokon is idegenforgalmi attrakció, olyan épületekben élünk, hogy a környezetünket meg kell osztanunk a turistákkal. Még inkább igaz ez az ünnepnapokra is – így látja az élethelyzetüket Básthy Béla alpolgármester. A város legrégebbi kórusa, a Concordia május 25-én, szombaton fesztivállal ünnepli fennállásának 160. évforduló­ját. 14 órakor kezdődik az Énekeljünk együtt! interaktív koncertfolyam a kodályi gondolat jegyében, hogy „legyen a zene mindenkié”. Az esti fellépésen több mint négyszázan lesznek a kórusokat kiegészítő száz önkéntessel, a Jézus Szíve-templom előtt fogják énekelni a Kőszegi éneket.

Sajtótájékoztató. A szó Szilágyi Miklós karnagynál
Fotó: Ohr Tibor

A május 26-i gyermeknapon délelőtt a Csónakázótónál horgászhatnak az apróságok, 14 órától érdemes felkeresni a várat.

Lesz óvodás-iskolás kerékpáros verseny rendőrökkel, habparti a tűzoltókkal, vászontáska- és kavicsfestés, óriás szappanbuborék-fújás, ugrálóvár, arcfestés. Vetélkedőt tart a városi könyvtár, kitelepül a makett klub, a fúvószenekar tagjai fúvós és ütőhangszereket mutatnak be. A Bütyköldében szalmából fonnak, agyagoznak, nemezelnek majd.

Május 26-án a hősök napját 15 órakor Tóth Róbert 11-es huszár hagyományőrző nyitja meg, ahol nemcsak történelmi megemlékezés és koszorúzás lesz, de mai katonák is érkeznek mai fegyverekkel. Lesz toronyzene, és néha eldördülnek a kőszegi darabontok lőszerszámai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában