Boldog születésnapot

2019.05.02. 11:00

Két nap különbséggel lett 90 éves Bözsi és Sári néni

Bensőséges ünnepség helyszíne volt kedden a Pácsony művelődési háza. Két 90 éves asszonyt köszöntöttek.

TK

Mindketten a Vasi-Hegyhát szülöttei. Sári néni és Bözsi néni koccintottak a nevezetes ünnep alkalmából Fotó: Horváth Balázs

Magyar Istvánné, Sári néni és Baumgartner Jánosné, Bözsi néni a Vasi-Hegyhát szülöttei. Fiatalkorukban, asszonyként más-más utakra vezérelte őket az élet, de ma már újra mindketten Pácsonyban élnek, jó barátnők, gyakran meglátogatják egymást. A kettős születésnapi ünnepségen családtagjaik mellett a falu asszonyai is köszöntötték őket szép énekszóval, verssel, tortával. Nagy István polgármester az önkormányzat ajándékát és Orbán Viktor miniszterelnök oklevelét adta át a két idős, ám még jó egészségnek örvendő asszonynak. Természetesen nem maradhatott el a pezsgős koccintás sem.

Sári néni két nappal idősebb: 1929. május elsején született Pácsonyban. Öten voltak testvérek. 1961-ben kötött házasságot, férjével Bucsuban éltek, állatokat tartottak, de miután megözvegyült, 2013-ban a honvágy visszahozta Pácsonyba. Ma is mozgékony: kertjében csodálatos virágok pompáznak, gondosan ápolja őket, egyetlen szál füvet nem tűr meg közöttük. Gyermekei nem születtek, de nővérének családja körülveszi szeretetével, gondoskodásával.

Mindketten a Vasi-Hegyhát szülöttei. Sári néni és Bözsi néni koccintottak
a nevezetes ünnep alkalmából Fotó: Horváth Balázs

Bözsi néni május 3-án ünnepli a születésnapját, ő Felső­oszkón látta meg a napvilágot, hatgyermekes családban. 1952-ben ment férjhez, négy évig Budapesten éltek. Később visszaköltöztek Vas megyébe, és hosszú ideig az oszkói állomás, majd a 74-es őrház volt az otthonuk. Nagy gyümölcsöst és zöldségeskertet gondoztak, Bözsi néni a vonaton, 20 kilós kosarakban hordta be a termést a szombathelyi vásárcsarnokba. Ma is szívesen kertészkedik, ahogy ő mondja, szereti a kapanyelet, az meg is gyógyítja. Igaz, „szépek” is a kezei tőle, mutatja nevetve.

Ő a nagy családdal él együtt a pácsonyi házban. Két fia, négy unokája, hét dédunokája örül a szépkorú asszonynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában