sajtótájékoztató

2019.05.13. 21:46

Közös Kőszegi ének – Hősiesség a hagyományos programokban

A Jurisics-várban, a KÖSZHÁZ-ban tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a nagy májusi programokról, mivel 160 éves idén a Concordia, 30 éves a Hajnalcsillag együttes, és egybeesik a gyereknap és a hősök napja.

Merklin Tímea

Gerencsér Ildikó, Dvorák László, Szilágyi Miklós, Básthy Béla Fotó: Ohr Tibor

Hősies évtizedek állnak az egyesület mögött: 30 éves a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes, amelynek jubileuma május 18-án 18 órától lesz a várban. Aznap tartják az össznépi próbát a Jézus Szíve- templom előtti közös énekléshez. Ha hősies a 30 év, még hősiesebb a 160: ennyi idős a Concordia, amely kórusfesztivált rendez, és az esti közös dalolásra regisztrálhatnak civil érdeklődők is.

Gerencsér Ildikó, Dvorák László, Szilágyi Miklós, Básthy Béla Fotó: Ohr Tibor

Már százan jelentkeztek, hogy elénekeljék velük a Kőszegi éneket. A gyermeknap 26-án lesz a várban és a vár körül, a gyerekek kipróbálhatják magukat „rend­őrös, tűzoltós” helyzetekben is. Ugyanaznap a hősök napja nemcsak a múltat idézi, de mai katonák is érkeznek mai fegyverekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában