mozgalmas hétvége

2019.05.22. 07:00

Lepkekaland kicsiknek, nagyoknak az Őrségben

Mozgalmas hétvége van a megye déli része mögött: a terepfutó- és kerékpáros versenyek és a megyei mentőnap mellett lepkés kalandra is várták az érdeklődőket.

Nemes Judit

A túrákon fotók is készültek

Fotó: VN/Nagy László

Háromnapos rendezvényt szen­­telt májusban az Őrségi Nemzeti Park igazgatósága a lepkéknek: május 17-én, 18-án és 19-én várták a kicsiket, nagyokat a szabadidős programra – tájékoztatott az igazgatóság természetmegőrzési osztálya. A programfolyamnak a lepkék életmódját és védelmét bemutató csapatverseny, szakmai előadás, élménybeszámoló és éjszakai lepkemegfigyelés is része volt.

A túrákon fotók is készültek
Fotó: VN/Nagy László

Pénteken Apátistvánfalva, Felsőszölnök, Rábagyarmat és az ausztriai Josef Reichl Naturparkschule diákjait látták vendégül Szalafőn, ahol nyolc állomásból álló vetélkedőben mérették össze a diákok ügyességét, tudását – emelte ki dr. Szentirmai István osztályvezető. Hozzátette: a szombat a családoké volt, a résztvevőkre kihívás és izgalom várt. Az idei lepkekalandot vasárnap nagyszabású kirándulással zárták a Goričko Tájvédelmi Parkba.

A rendezvény látogatottságára nem lehetett panasz, összesen 350-en érkeztek a pityerszeri skanzen melletti rétre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában