Közgyűlés

2019.05.02. 07:00

Megszavazták a 150 milliót a Haladásnak

Feltételekhez kötve megszavazták, hogy az önkormányzat 150 millió forintot ad kisebbségi tulajdonosként a Haladásnak.

VN

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária már nem a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága elnöke Fotó: UT

A közgyűlés megszavazta a 150 millió forintot a Haladásnak, de egyebek között a teljes átvilágítás feltételével, valamint azzal, hogy ez mintegy előre hozott támogatás. Zárt ülésre tervezték, végül nyílt ülésen volt téma a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. helyzete. Elfogadták a vásárcsarnok átdolgozott felújítási tervét. Azért volt szükség a módosítására, mert az egymilliárd forintos felújításba nem fért bele az eredeti terv, nem építenek ki napelemes rendszert, nem lesz hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer, sem műanyag nyílás­zárók.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária már nem a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága elnöke Fotó: UT

Megszavazták a rendeletmódosítást, amellyel mintegy duplájára emelkedik az átmeneti segély összege. Balassa Péter (Jobbik) azt kérte, tartsanak lakossági tájékoztatót, hogy mindenki értesülhessen a változásról. Döntöttek bizottsági tagok cseréjéről is, egy esetben elnököt is váltottak: a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága elnöke dr. Takátsné dr. Tenki Mária (Fidesz– KDNP) helyett dr. Ipkovich György (Éljen Szombathely!– MSZP–DK–Együtt).

Az új bizottsági tagok esküt tettek a közgyűlésen. A képviselők igent mondtak arra, hogy kezdeményezi az önkormányzat, legyen ingyenes az M86-os Szombathely és a sárvári lehajtó közötti szakasza. A két ülés közötti napirend vitájában Illés Károly (Fidesz–KDNP) alpolgármester azt mondta, bár nincs a kiküldött és kiosztott tájékoztatóban, de a legutóbbi közgyűlés óta sok minden történt. Említette a párizsi Notre-Dame leégését, a Srí Lanka-i terrortámadást, a belpolitikában az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó „patkányozós” kijelentését. Azt kérte, válaszoljon dr. Nemény András (Éljen Szombathely!– MSZP–DK–Együtt), elhatárolódik-e a kijelentéstől. Nemény azt mondta: akik ismerik, azoknak nem kérdés, hogy minden ember méltóságát tiszteletben tartja.

Hozzátette: „helyben nem ez a dolguk”, hanem Szombathely ügyeivel kell foglalkozni. Európa is téma volt. – Európa a mi keresztény nagy hazánk – mondta dr. Puskás Tivadar (Fidesz–KDNP) polgármester, és mindenkit arra buzdított, vegyen részt a május 26-i EP-választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában