ünnepeltek

2019.05.18. 07:00

Ötvenéves az óvoda Vépen – egyre több gyereknek lett második otthona

Ünneplőbe öltöztek pénteken a Vadvirág óvoda volt és jelenlegi dolgozói, az ovisok és a szüleik is. Képekkel, zenével, énekszóval, verssel és tánccal tisztelegtek az intézmény ötvenéves évfordulója előtt.

Tóth Kata

Balra Lakner Györgyné, az első óvodavezető Fotó: OT

– Talán sokan tanultak itt meg életre szóló szabályokat. Az útravalót az óvó nénik, dajka nénik adták. Jó érzés, hogy van Vépen óvoda, és, hogy tudunk együtt ünnepelni – fogalmazott beszédében Kovácsné Halász Éva óvodavezető. A vendégeknek elárulta, fát ültettek a gyerekekkel, táplálva a gyökereit, hogy fejlődésnek induljon, ahogy az óvoda gyökereit – indulásának első éveit – is alapos műszaki, törvényi, szakmai, érzelmi alapokra helyezték az elődök. Közülük Lakner Györgyné, az első óvodavezető 23 évig állt az intézmény élén. Felidézte a kezdeteket, amikor az építkezés után végre 75 kisgyereket fogadhattak, a szükséges bővítéseket, azt is, amikor 1998-ban Bozzaiban 15 fővel csoportot indítottak. – Életem legmunkásabb, de legszebb éveit éltem meg az óvodában – mondta.

Balra Lakner Györgyné, az első óvodavezető Fotó: OT

– A vépi óvoda nemzedékről nemzedékre egyre több gyereknek lett a második otthona. Köszönet jár a dolgozóknak, amiért ötven éven keresztül meg tudták nekik adni a varázst, amire mindenkinek szüksége van – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Kovács Péter polgármester a múltidézés mellett a jelent is említette: öröm, hogy az idén negyven gyereket írattak be az intézménybe, és a jövőt: az óvoda folyamatosan frissül minden szempontból. Műsorral, tortával is kedveskedtek a vendégeknek és a gyerekeknek a dolgozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában