tánc

2019.05.18. 11:30

Quadrille a szombathelyi Fő téren, az érettségizőknek

Hét iskola 252 diákja táncolt a Fő téren péntek délben: újoncként a paragvárisok csatlakoztak a Szlovéniából 2004-ben indult kezdeményezéshez.

Nemes Judit

Több európai városban – Magyarországról jelenleg csak szombathelyi részvétellel –, egy időben, ugyanarra a dallamra: Johann Strauss zenéjére mintegy háromszáz iskolás táncolt, kifejezve tiszteletüket a végzősök előtt.

A francia négyest idén nemcsak közép-, hanem általános iskolások is ropták: a Paragvári Utcai Általános Iskola tanulói is esernyőt ragadtak. Az esemény rekordkísérlet is egyben: a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában.

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében elmondta: – A tánc mellett a szolidaritás a fő jellemzője a Quadrille-nak, a résztvevők az érettségizők támogatása jegyében gyűltek össze.

 

Parais István, a szervező Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója hozzátette: Miskolc, Szeged és Cegléd is jelezte csatlakozási szándékát a kezdeményezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában