pályázat

2019.05.14. 07:00

Szépülő Mersevát – Példaértékű az óvoda és az idősek klubja felújítása

Két nyertes pályázat nyomán, mintegy 150 millió forintból újulhatott meg az óvoda és az idősek klubjának az épülete Merseváton.

Pajor András

Ágh Péter, Csillag Albert és dr. Kondora Bálint az avatáson Fotó: PÁS

A mersevátiak közösségének erejét mutatja, hogy két középületüket is felújíthatták, amihez a kormányzat segítséget adott – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő az átadáson. Az óvodán hőszigetelték a homlokzatot, kicserélték a nyílászárókat, napelemeket szereltek fel. Az 50 millió forintból jutott játszótéri eszközökre is. Szintén uniós támogatás segítségével újult meg a merseváti idősek klubjának otthont adó kétszintes épület.

Ágh Péter, Csillag Albert és dr. Kondora Bálint az avatáson Fotó: PÁS

A 84,5 millió forintos rekonstrukciónál hangsúlyt kapott az akadálymentesítés és a szociális szolgáltatásokhoz szükséges eszközök beszerzése. A TOP program keretéből megvalósult pályázatok konzorciumi partnere a Vas Megyei Önkormányzat. Dr. Kondora Bálint alelnök kiemelte: – Mindkét beruházás határ­időre és a költségkereten belül valósult meg.

 

A merseváti projektek példát adnak a precizitásra, és arra is, hogy egy kistelepülés is képes több pályázat megvalósítására. A falu közössége az ünnepség végén ajándéktárgyat adományozott a község vezetőjének, Csillag Albert polgármesternek munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában