Az ókor és a diákok

2019.05.17. 07:00

Történelmi tudásukat mérték össze a tanulók Szombathelyen

Az ókori Róma és Savaria címmel hirdetett történelemvetélkedőt háromfős, 5. osztályos diákoknak az Agora – Szombathelyi Kulturális Központ. Tegnap írásban és szóban is beszámoltak a gyerekek.  

Tóth Kata

Írásbeli a sportházban

Fotó: Horváth Balázs

Utazás és utazók a Római Birodalomban címmel dr. Agócs Nándor, az ELTE SEK oktatója tartott vetített képes előadást a sportházban még április végén – abból és az újgenerációs ötödikes történelemtankönyv egy adott fejezetét tanulmányozva készülhettek a vetélkedő résztvevői az írásbeli fordulóra.

Írásbeli a sportházban
Fotó: Horváth Balázs

A feladatok között volt igaz-hamis játék, képfelismerés, rejtvény és totó is, amit egy torpedójátékkal tett még szemléletesebbé Katonáné Nagy Mária rendezvényszervező. A szóbeli fordulóra öt téma közül választva szituációs játékkal kellett készülniük úgy, hogy a csapat mindhárom tagja részt vegyen a jelenetben.

A Zrínyiből két csapat érkezett, a Reményik és a Nyitra utcai iskola is képviseltette magát. Utóbbiak időutazást tettek: egy, az ókori Savariában élő polgár mutatta be az életét egy riporternek és egy időutazónak.

Az evangélikus iskolások jelenetében Savariából érkezett egy utazó Rómába, ők a hasonlóságokra világítottak rá a két város között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában