Megnyílt a könyvtér

2019.06.14. 22:11

A könyvtár köré koncentrálódik a 90. Ünnepi Könyvhét

Együttműködő partnereivel az idén is csatlakozott az Ünnepi Könyvhéthez a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A program megnyitóját tegnap új helyszínen: a bibliotéka előtt tartották.

Nemes Judit

Új helyszínre várták a könyvbarátokat Fotó: Horváth Balázs

Lackfi János Mit mond a ­költő? című versével kezdődött a 90. Ünnepi Könyvhét szombathelyi programja tegnap: Antal D. Csaba színművész (WSSZ) előadásában hallgathatták meg a vendégek a verset.

– 1929 óta a 90. könyvhetet ünnepli az ország – az olvasni szeretők igénye és a könyves szakma küldetése adja ennyi éve a sorozat létjogosultságát – fogalmazott dr. Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató. Az esemény a magyar kortárs irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvénye, amelyre az idén 168 kiadó 300 kiadványa jelent meg – emelte ki az intézményvezető. – Olvasó vagyok – hangzik a 2019-es Ünnepi Könyvhét szlogenje, az olvasóvá nevelés öröm nekünk, ha minél több gyermek olvas, valamint ha a szülők, ha továbbadják az olvasás lehetőségét a gyerekeknek – folytatta.

Új helyszínre várták a könyvbarátokat Fotó: Horváth Balázs

Az idén nem a Fő tér, hanem a könyvtár előtti tér ad helyet a szombathelyi könyvheti programoknak, ezzel az volt a szervezők célja, hogy az olvasókat minél közelebb hozzák fizikailag is a bibliotékához – emelte ki köszöntőjében Koczka Tibor alpolgármester. Hangsúlyozta: véleménye szerint jó döntés volt új helyre költöztetni az eseményt. Az alpolgármester beszédét követően Joyce-köteteket adott át a könyvtár igazgatójának.

– Sok programelemet kínál idén is a rendezvény, a többi között könyves kvízzel, előadással, gyermekműsorral, bábszínházzal, koncerttel és sok kötettel várták-várják az érdeklődőket – mondta Csemba Ágnes, aki a barátnőjével látogatott ki a pénteki programra. – Az egyetemen testnevelés–orosz szakos hallgató vagyok és oroszon sokat foglalkozunk irodalommal, nagyon megszerettem. Ez a program nagyon jó kezdeményezés a fiatalok számára – mondta az egyetemista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában