Érettségi: most szóban

2019.06.18. 07:00

A végző diákok még mindig nem lélegezhetnek fel

Tegnap kezdődtek és június 28-ig zajlanak a középszintű szóbeli érettségi vizsgák: az országban 1158 telephelyen 3149 vizsgabizottság előtt csaknem 273 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak majd. A Kőszegi Evangélikus Szakgimnáziumban tegnap a 12. A osztály kezdte a szóbelit.

Tóth Kata

Benézhettünk a vizsgaterembe: a bizottság előtt éppen Visi Angéla felelt magyar nyelv és irodalomból

Fotó: Unger Tamás

Három vizsgabizottságban 65 érettségizőjük van, hétfőtől szerdáig a 12. A vizsgacsoport feleletei zajlanak, aztán három­naponként beosztva a következő két csoport ad számot a tudásáról, tudtuk meg tegnap délelőtt Illés Péter megbízott igazgatótól. A szakgimnazisták között tegnap mezőgazdasági technikus és turisztika szakos tanulók ültek, egymás után húzták a tételeket, készültek fel és feleltek.

Benézhettünk a vizsgaterembe: a bizottság előtt éppen Visi Angéla
felelt magyar nyelv és irodalomból
Fotó: Unger Tamás

A négy kötelező tantárgyon kívül kötelezően választandó volt számukra az ágazati szakmai tárgy. Reseterits Enikővel a folyosón beszélgettünk, két nagy sóhaj között várta, hogy bekerüljön a vizsgaterembe. Némettel kezdett – az önálló témakifejtés résztől tartott leginkább –, magyarral, majd történelemmel folytatta. Az írásbeli óta egyfolytában készült, beosztást készített, minden napra több tétellel, és még azokat is ismételte. Sőt, reggel is belenézett a tételekbe, átolvasta őket, hogy felfrissüljön a tudása. Azt mondta, sokat segített, hogy az egyházi iskolában a reggeli nyitó értekezlet után az iskolalelkésztől lelki támogatást is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában