Nárai Örökzöld Nyugdíjas Klub Énekkara

2019.06.13. 10:00

Annus néni és az énekkar sikere – Ezüstben, aranyban az országos döntőn

Az országos Nyugdíjas Ki Mit Tud?-on arany, illetve ezüst minősítést érdemelt ki a Nárai Örökzöld Nyugdíjas Klub Énekkara, valamint Simon Jánosné Annus néni versmondásban.

Tersztyánszky Krisztina

Kilenc éve működik a csoport

Fotó: VN/Nárai-nyugdíjasklub

A kilenc éve alakult csoport a selejtezők és a középdöntők után sikeresen bejutott a Harkányban megrendezett döntőbe, amely háromnapos rendezvényé duzzadt a sok résztvevő miatt. A tizenegy tagú énekkarból ezúttal betegség miatt csak kilencen tudtak részt venni a megmérettetésen, de így is remekül sikerült a bemutatkozás. Mivel korábban már szerepeltek vasi népdalokkal, ezúttal szatmári dalcsokrot adtak elő, amit teljesen újonnan tanultak meg. Arany minősítést ért a produkciójuk. A nyugdíjasklub egyik tagja, Annus néni egyénileg is közönség elé állt. A 84 éves hölgy a mariazelli Szűzanyáról szóló verset szavalt, amit a közönség tagjai közül többen megkönnyeztek. A versmondással ezüst minősítést ért el.

Kilenc éve működik a csoport
Fotó: VN/Nárai-nyugdíjasklub

Tóth Antal a csoport képviseletében elmondta: – Nagy öröm volt ez számunkra, hisz ez már a harmadik arany minősítés az országos versenyről. Azért is nagy siker, hisz a nyugdíjasklub tagjait nem énektanár tanítja énekelni, hanem a Nárai Művelődési Ház művelődésszervezőjének a segítségével készültünk. Nádas Nikoletta az Ungaresca néptáncegyüttes volt tagjaként segítette felkészülésünket. Ezért külön megköszönjük áldozatos munkáját.

A következő időszakban ismét a megye több településén hallhatjuk majd a nárai nyugdíjasokat – szombaton például a szentgotthárdi kistérségi forgatag vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában