Ismét együtt eveznek

2019.06.21. 09:00

Augusztusban újra Sárkányhajó Fesztivál Szombathelyen

Az idei lesz a 7. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál. Mától nevezhetnek a csapatok az augusztusi 2–3-i megmérettetésre.

Tóth Kata

A szombathelyi fesztivált több oldalon említi a képekkel illusztrált díszes kötet. Dr. Puskás Tivadar polgármesternek a 21. számozott példányt ajándékozta Járosi Péter

Fotó: Horváth Balázs

Nagyon várják a helyi közösségek az eseményt, sokan érdeklődtek előzetesen, a versenykiírás előtt. Tavaly open kategóriában 21 legénység indult, hat a házisárkányok kupájában, 13 a vegyes kupában és tíz a maratoniban – leg­alább ennyi, de inkább több csapatra, 6-700 versenyzőre számítanak az idén is.

A szombathelyi fesztivált több oldalon említi a képekkel illusztrált
díszes kötet. Dr. Puskás Tivadar polgármesternek a 21. számozott
példányt ajándékozta Járosi Péter
Fotó: Horváth Balázs

A péntek a felkészülésé, a szombat a nagy összecsapásoké, mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, aki a magyar sárkányhajósport 20+1., a szövetség húszéves évfordulója alkalmából emlékplakettet és egy könyvet adott át a polgármesternek.

Dr. Puskás Tivadar azt mondta, örül, hogy egy olyan sportág honosodik meg a megyeszékhelyen, amelynek közösségformáló ereje jelentős, és amelyet Coubertin báró mondata hat át: Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában