ülés

2019.06.28. 07:00

Az árvíz és az aszály is téma volt

A Rába-parti városban tartották a Magyar– Osztrák Vízügyi Bizottság 63. ülését, melynek egyik fő napirendje a klímaváltozásra való felkészülés volt.

Pajor András

A bizottság tagjai, középen Günter Liebel és Kovács Péter Fotó: Pajor András

Kovács Péter magyar kormánymeghatalmazott elmondta, a bizottsági munka során a felek áttekintették az elmúlt időszakban elvégzett feladatokat és összegezték a tennivalókat.

– Az éghajlatváltozás következményeként egyrészről az aszály nagy problémát jelent, ugyanakkor az árvizek is hatalmas gondokat okoznak. Ez a két témakör adta a megbeszéléseink legjavát.

A bizottság tagjai, középen Günter Liebel és Kovács Péter Fotó: Pajor András

Ezért elhatároztuk egy munkabizottság létrehozását, amely elsőként a Fertő-tó térségének vízelosztásával, vízgazdálkodásával fog törődni, hogy a vízkészletet öntözésre tudja mindkét fél felhasználni – mondta Günter Liebel, az osztrák környezetvédelmi minisztérium vízügyi osztályvezetője.

– Sárvár a Rába magyarországi vonalának a szakaszhatára. Így vízügyi szempontból is fontos szerepe van. Az árvíz elleni gátak ugyan megvédik a várost, de a felkészülésnek is komoly szerep jut a hirtelen keletkező áradások elleni küzdelemben – szólt a vízügyi tanácskozás jelentőségéről Kondora István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában