Várostrom és koncertek

2019.06.14. 07:00

Báthory-lakoma és borutca a Nádasdy-fesztiválon

Több mint kétszáz hagyományőrző vitéz a várostromnál, koncertek, borutca, számos kísérőrendezvény és újdonság teszi izgalmassá a július 12–14. között Sárváron megrendezendő XI. Nádasdy Történelmi Fesztivált – hallhattuk az esemény programismertető sajtótájékoztatóján.

Pajor András

Sajtótájékoztatón ismertették a programot a szervezők. Kondora István polgármester kiemelte, a régió meghatározó rendezvényévé nőtte ki magát a Nádasdy Történelmi Fesztivál Fotó: PÁS

– A Nádasdy Történelmi Fesztivál mára nemcsak a város, a megye, hanem a régió egyik meghatározó rendezvényévé vált – mondta Kondora István polgármester. A fesztivál programjait Szabó Krisztián, Takács Viktor és Németh Szabolcs főszervezők sorolták. Újdonság, hogy az ostromjátékot idén már lelátóról is nézheti a közönség. A felvezető programok sorában lesz halfogó verseny és a várbástyában tartott Báthory-lakoma. A Nádasdy Ételmustra során idén Vas megye ételét kell elkészíteni. A Vas Megyei Turizmus Szövetség a győztes ételnek és elkészítőinek bemutatkozási lehetőséget ad, szólt az együttműködésről dr. Kondora Bálint, a szövetség elnöke. A fesztivál partnere lesz idén a Vas Megyei Vadászkamara – ismertette Gagyi István elnök.

Sajtótájékoztatón ismertették a programot a szervezők. Kondora István polgármester kiemelte, a régió meghatározó rendezvényévé nőtte ki magát a Nádasdy Történelmi Fesztivál Fotó: PÁS

– A fesztivál bora a burgenlandi Jozef Tesch 2012-es évjáratú kékfrankosa lett, amelyet a borversenyen csaknem százötven tételből választottunk ki – jelentette be Wawrzsák László, a zsűri elnöke.

A fesztivál borutcájának újdonsága lesz, hogy újrahasznosított anyagból készült fröccsöspoharakkal is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában