hagyományteremtés

2019.06.28. 22:29

Bölcsődék és kórusok

Hagyományteremtő céllal rendezik meg a bölcsődék első országos kórustalálkozóját a Bartók Teremben.

Polgár Patrícia

Sipos Hanna népdalénekes is fellépett Fotó: Szendi Péter

A ma véget érő rendezvény első napján öt kórust hallhattak az érdeklődők: volt budapesti, szolnoki csoport is. A szervezők célja az, hogy a jövőben minél több kisgyermeknevelő csatlakozzon a kezdeményezéshez, hiszen a zene rengeteg pozitív élményt szerez a közösségeknek az együttes éneklés által.

Sipos Hanna népdalénekes is fellépett Fotó: Szendi Péter

A találkozót Sipos Hanna nyitotta meg kalotaszegi népdalcsokrával, majd Koczka Tibor alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Hegedűsné Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke, az esemény egyik szervezője elmondta: örömmel vállalta a találkozó megszervezését, hiszen „gyönyörűséges a rendezvény célja, hogy a zene által a bölcsődei dolgozók összetartó közösségeket teremtsenek”. A köszöntők után léptek színpadra a kórusok változatos dallamokkal: a népdalokon át a könnyű­zenéig számos műfaj remekei csendültek fel. Külön említést érdemelnek a Hétszínvirág Óvoda kis tehetségei, akik dalos-táncos produkcióval adóztak a zenepedagógia nagykövete, Forrai Katalin emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában