Múzeumok éjszakája

2019.06.24. 15:00

Érzelmes lett az este – Vasi performerek a sümegi éjszakában

Modern művészettel töltötte a Múzeumok éjszakáját a sümegi Kisfaludy Sándor Emlékház közönsége: Vas megyei performerekkel ismerkedhettek.

Bakos Ágnes

Fotó: Kisfaludy emlékház

– Fantasztikus, hogy vannak kortárs kultúrát is bevállaló rendezvényszervezők, kultúraszervezők. Öröm látni, hogy van, aki kezdi leporolni az ünnepnapok programjáról a porcicákat – fogalmazott w. Horváth Tibor, Derkovits-ösztöndíjas performance művész. Takáts Fruzsina média dizájnerrel, performerrel mutatták be közös, Hőfelvétel, Hőleadás című interaktív zenés performance-ukat az emberi kapcsolatokról Sümegen.

Fotó: Kisfaludy emlékház

 

A Kisfaludy Sándor Emlékház vendégei voltak, Oszkai Réka meghívására a Múzeumok éjszakáján. Nyitott volt a közönség a különleges produkcióra, amit a két művészen kívül az időjárás is „rendezett”, így az egész emlékházon át vezetett a bemutató. Fruzsi hongkongi élményeit is beleszőtték az előadásba egy videó formájában – ez teljesen új része volt az előadásuknak, amit a Vas megyei érdeklődők is láthatnak majd, ha korábban nem, akkor az idei Tájidegen szentgotthárdi művészeti szabadnapokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában