Vizsgadrukk

2019.06.05. 20:00

Folytatódik az érettségi – immár emelt szinten, szóban

Megkezdték a szóbeliket a maturanduszok: június 5–13-áig emelt szinten teszik le a vizsgát a fiatalok, utána következnek a középszintű érettségik. Szombathelyen több helyszínen zajlik az emelt szintű szóbeli: az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumba szerte a megyéből érkeztek érettségizők.

Nemes Judit

Aki testnevelésből tesz emelt szintű érettségit, a gyakorlati feladatok megoldásával kezdett tegnap a Bolyai iskolában

Fotó: Unger Tamás

Izguló, ám határozott diákokkal találkoztunk: ünnepi ruhában, füzetetekkel a kezükben várták, hogy szólítsa őket az érettségiztető bizottság.

– Nálunk összesen 36 emelt szintű szóbeli bizottság érettségizteti a fiatalokat, részben az alaptantárgyakból, továbbá mezőgazdasági, kereskedelmi, közgazdaságtan és kertészeti ismeretekből is zajlanak érettségik – mondta Papp Tibor igazgató.

Nagy Anna, a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 11. évfolyamos tanulója előrehozott érettségit tesz német nyelvből, emelt szinten. – Két tanítási nyelvű osztályba járok, amelynek befejezéséhez szükséges a bizonyítvány és a továbbtanulásnál is jól jön majd a többletpont – mondta.

 

Biológiavizsgára bolyaisok várnak: Csuk Borbála és Bíró Botond is orvosira készül, kötelező számukra e tárgyból az emelt szintű érettségi.

Testnevelésből tegnap a gyakorlati részt teljesítették a diákok, a szóbelit a következő napokban teszik le. Boros András vizsgáztató elmondta: négy labdajáték közül választhattak, gimnasztikai, atlétikai feladatot kell teljesíteniük, van küzdősport és úszás is. Petrovics Bálint a körmendi Kölcsey gimnáziumból érkezett:

Aki testnevelésből tesz emelt szintű érettségit, a gyakorlati feladatok megoldásával kezdett tegnap a
Bolyai iskolában
Fotó: Unger Tamás

– Testnevelő, gyógytestnevelő szeretnék lenni, ahhoz, hogy bekerüljek, a testnevelés- és a történelemérettségin múlik sok. Most a második feladatot kicsit elrontottam, de a többi jól sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában