Jöhetnek a befektetők

2019.06.25. 20:30

Harminc hektárnyi összközműves terület várja őket

Kedden a városházán tartották meg a Sárdi-ér úti ipari park alapinfrastruktúrájának kiépítéséhez kapcsolódó uniós projekt zárórendezvényét.

Tersztyánszky Krisztina

 

A tájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester beszámolt róla, hogy a város keleti részén, a 86-os és 87-es számú főútvonalak szomszédságában mintegy 506 millió forint uniós támogatással, összesen 14,7 hektár közművesített területtel bővült Szombathely ipari parkja. A projekt keretében 12 közművesített telek teljes infrastruktúráját építették ki, ami korszerű tudományos-techno­lógiai feltételeket nyújt az ipari parkba betelepülni kívánó vállalkozások működéséhez. A polgármester hangsúlyozta: jöhetnek a befektetők, az északi iparterülettel együtt rövidesen 30 hektárnyi össz­köz­műves terület várja őket Szombathelyen. Illés Károly alpolgármester további adatokkal szolgált. A kivitelezés során 935 méter út, 728,5 méter járda, 745,5 méter kerékpárút és 47 műtárgy létesült, 964 méter hosszan megoldott a csapadékvíz elvezetése. Minden telek ivóvízbekötést kapott, megoldottá vált a telephelyek áramellátása, közvilágítása, szennyvízelvezetése, s a távközlés feltételeiről is gondoskodtak. A városvezetés megköszönte a kivitelezők munkáját, amely nagy mértékben hozzájárul, hogy Szombathely megőrizze versenyképességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában