Szép és nehéz hivatás

2019.06.21. 07:00

Oklevelessé váltak a vasi ápoló növendékek

Több mint száz ápoló vehette át csütörtökön a végzettséget igazoló bizonyítványát a Savaria moziban.

Lakosi Gabriella

Szinger Dorina Mintál Csaba intézményvezetőtől vette át bizonyítványát

Fotó: Unger Tamás

A Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola Szent-Györgyi Albert Tagintézmény a hagyományteremtés jegyében szervezte meg az ünnepséget.

Dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere köszöntőjében elmondta: az egészségügyben dolgozni szolgálatot jelent, ami egyben a legszebb hivatás is, hiszen a cél az, hogy segítsenek másokon.

Szinger Dorina Mintál Csaba intézményvezetőtől vette át bizonyítványát
Fotó: Unger Tamás

Kántor Fanni hasonlóan vélekedett a jövőjéről, ő Zalaegerszegen helyezkedik majd el. Elmondta: neki a legnagyobb pozitívum a munkája során, hogy mindig kedves és hálás emberekkel találkozik.

Pupos Réka, Szatmári Petra és Márok Bianka gyermekekkel foglalkozik majd. Elmondták, szerintük az ő hivatásuknak ugyanaz a szépsége, ami a nehézsége is. Felemelő gyermekekkel foglalkozni, de nem könnyű a velük való munka, hiszen ők sokszor nem tudják elmondani, mi a problémájuk.

Abban mind egyetértettek, hogy a gyakorlatuk ideje alatt nagyon jó élményeket szereztek, és ez csak megerősítette bennük az elhivatottságot. Biztosan érzik, hosszú távon is ezzel szeretnének foglalkozni.

Kántor Fanni, Pupos Réka, Szatmári Petra, Márok Bianka

Tallér Ákos a mentőknél dolgozik, kiegészítésként szerezte meg ezt a szakmát. Úgy gondolja, sokat segít majd neki az itt megszerzett tudás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában