Hagyományteremtés

2019.06.30. 14:00

Répcelakon köszöntötték az újszülötteket

Tizennyolc újszülöttet köszöntöttek az első Újszülöttek napján, tiszteletükre fát is ültettek. Mostantól minden évben így tesznek majd.

Budai Dávid

20190629 Újszülöttek napja és faültetés Répcelak Horváth Balázs, HB, Vas Népe

A település életében először, szombaton délelőtt, a Radó téren tartották meg az Újszülöttek napját, ahol a 2018-ban született gyermekeket egyenként köszöntötték és tiszteletükre egy, a Kárpát-medencében is őshonos gömbjuharfát is ültettek.

Szabó József polgármester beszédében hangsúlyozta, egy közösség erejét az határozza meg, hogy milyen közös célok mellett tud felsorakozni. Mint mondta, a mostani kezdeményezés nem csak megható, de nagyon fontos is, hiszen a település jövőjét a fiatalok határozzák meg.

 

– A gyermek a szerelmet erősebbé, a nappalt rövidebbé, az éjszakát hosszabbá, a pénztárcát kisebbé, az otthont boldogabbá, a ruhát gyűröttebbé, a múltat semmissé, és a jövőt tartalmasabbá teszi – ezekkel a szavakkal kezdte köszönőjét Takács Márta védőnő, az eseményt szervező Répcelakért Közhasznú Egyesület tagja.

Régi hagyomány az újszülötteknek fát ültetni, mostantól – ígérte – minden évben így tesznek majd. Ezúttal 18 gyerek – 11 lány és hét fiú – születését ünnepelték, akiknek a neve és születésük dátuma a frissen ültetett fa elé állított táblára is felkerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában