"Okos városok"

2019.06.19. 07:00

Szombathelyi siker robotépítésben

A Nyitra utcai iskola két diákja a sikeres regionális forduló után júliusban Tatabányán mérheti össze tudását más csapatokéval robotépítésben, a WRO országos döntőjében.

Vas Népe

Fotó: Pixabay

Nemzetközi robotépítési és -programozási verseny a World Robot Olympiad (WRO), amely a fiatalokat hozza közelebb a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, és ösztönzi őket a mérnöki, informatikai szakmák választására.

Az idei versenyszezonban tíz regionális fordulón négy kategóriában és hat korosztályban mérhetik össze tudásukat a 6-25 éves korú, két-három fős csapatok. Vincze Bence és Gombos Bulcsú, a Nyitra Utcai Általános Iskola 4. a osztályos tanulói szülői és tanári felkészítésnek is köszönhetően most a WRO országos tanulmányi verseny júniusi győri regionális fordulójáról kvalifikálta magát az országos döntőbe regular kategóriában, elementary (12 év alattiak) korosztályban.

Fotó: Pixabay

A verseny témája: Smart Cities (vagyis okos városok). Az országos döntőt július 10–11-én Tatabányán tartják: ott száll tehát versenybe a Nyitra utcai iskola két diákja. Az idén ráadásul Magyarország rendezi a rangos robotika verseny nemzetközi döntőjét november 8–10. között – a legjobban teljesítő csapatok ott képviselhetik orszá­gunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában