létszükséglet

2019.06.01. 07:00

Új iskolabusz segíti a munkát Rumban

Új iskolabuszt vehettek birokba pénteken a Rum-Kastély Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium diákjai.

Lakosi Gabriella

A jármű 7,8 millió forintba került Fotó: HB

A jármű 7,8 millió forintba került, a tankerület vásárolta meg, miután a busz számukra létszükséglet. – Az előző autót már fél évvel ezelőtt leállították, mivel öreg volt és a műszaki állapota sem volt megfelelő. Enélkül pedig igen nehezek voltak a mindennapok. Amint tudták, el is indították az új beszerzést – mondta Fodor István tankerületi igazgató. A gyerekeket ugyanis nagyon nehéz a tömegközlekedési eszközökön szállítani.

A jármű 7,8 millió forintba került Fotó: HB

Így, ha kirándulás, tábor vagy fejlesztő foglalkozás szerepel a napi tervek között, ez a legegyszerűbb megoldás. Az átadóünnepségen V. Németh Zsolt miniszteri biztos is jelen volt. Babos Orsolya intézményvezető az ünnepségen elmondta, fellépni is gyakran hívják őket, oda is az új kisbusszal járnak majd. Az új jármű 86 gyermek életét teszi majd könnyebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában