Szennyvízelvezetés

2019.06.19. 07:00

Újabb három vasi falu válik összkomfortossá

Három, 8-as főút menti település szennyvízelvezetését oldja meg az az uniós támogatású beruházás, amelyről az illetékesek tegnap tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Tersztyászky Krisztina

Zelles Zsolt stratégiai igazgató (Vasivíz), Majthényi László megyei elnök, Boda Csaba üzletág-igazgató, Károlyi Gyula polgármester

Fotó: Unger Tamás

A mintegy másfél milliárd forint támogatás vissza nem térítendő és százszázalékos, tehát sem az önkormányzatoknak, sem a lakott ingatlanok tulajdonosainak nem kell hozzájárulniuk a költségekhez. Károlyi Gyula magyarszecsődi polgármester elmondta, hogy 2005 óta ez már a harmadik pályázati próbálkozás, amit ezúttal konzorciumban nyújtott be Egyházashollós, Molnaszecsőd és Magyarszecsőd önkormányzata a Nemzeti Fej­lesztési Programirodával.

A kivitelező képviselője arról számolt be, hogy a három települést érintő építkezés része egy átfogó nyugat-dunántúli fejlesztésnek, amely Jánosházától Lentiig terjed.

 

A három faluban összesen 626 házhoz fogják bekötni a szennyvízvezetéket, a területen összesen kilenc átemelőt építettek – ezek már készen vannak –, 13 kilométer gerinc- és hat kilométer bekötővezetéket fektetnek le.

A tervezést nehezítette, hogy olyan műszaki megoldást kellett keresni, amely a két éve felújított 8-as főútvonalat a lehető legkisebb mértékben érinti. A kivitelezés az év elején elkezdődött, a munkák – a tervek szerint – 2020 harmadik negyedévére befejeződnek.

A három település szenny­vizét a meglévő körmendi tisztító fogadja majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában