Tizenhét bűncselekmény

2019.06.06. 07:00

Vép és Bozzai kriminalisztikai helyzetéről számolt be a rendőrkapitány

Továbbra is szilárd a közbiztonság, derült ki a legutóbbi testületi ülésre beterjesztett beszámolóból.

Tóth Kata

A közrend kiegyensúlyozott, a rendőri intézkedések törvényesek, színvonalasak voltak, és jól szolgálták a biztonságot, mondta el Vép és Bozzai 2018. évi kriminalisztikai helyzetéről a legutóbbi testületi ülésen dr. Gulyás Ferenc szombathelyi rendőrkapitány. Hozzátette: négy körzeti megbízott dolgozik a területen, a közrend fenntartásáért végzett munkához hozzájárultak az önkormányzat szakhatóságai, a helyi polgárőr egyesület, az illetékes vadásztársaság, az erdészet munkatársai és Vép–Bozzai önkéntes tűzoltói.

Bozzaiban egy közrend ellen elkövetett kihágás történt. Jellemzően az átutazók sem követnek el jogsértést, de a közbiztonságot fokozná a térfigyelő kamerarendszer kiépítése. Vépen 2016 óta visszaesett a bűncselekmények száma, arányaiban tavaly sem történt jelentős változás. Tizenhét bűntett vált ismertté tavaly, ami a lakosságszám arányában alacsonynak mondható.

Változatlanul a legtöbb a vagyon elleni vétség: egy nagyobb értékre elkövetett csalás, két kisebb értékre elkövetett rongálás, öt lopás a mérleg – négyszer épületből loptak az elkövetők. Vépen tavaly három közrend elleni bűncselekmény, garázdaság történt, ami jónak mondható a rendezvények számát és létszámát tekintve.

A 17-ből 14-szer a rendőrség elfogta az elkövetőt, két alkalommal körözött személyeket, öt embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő. Elhangzott: jellemző lett Vép és Bozzai félreeső külterületein az illegális hulladéklerakás.

Tavaly hét büntető-, 14 szabálysértési feljelentést kezdeményeztek, 15 emberrel szemben 210 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki közlekedési szabálysértést tetten érve – főleg a súlykorlátozó táblákat hagyták figyelmen kívül. Nyolc közlekedési baleset

rendőri intézkedést igényelt – egy halálos kimenetelű volt. Pozitív változás, hogy a balesetet okozók nem voltak ittasak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában