Új összeköttetés

2019.07.12. 11:30

A Hegyközségtől a fürdőig épül a bicikliút Sárváron

Háromszáz millió forintos beruházással kerékpárút épül a Sárvár-Hegyközség településrészétől a városi gyógyfürdőig, amelynek része lesz egy kerékpáros-gyalogos ártéri híd, továbbá újra használható lesz két százéves híd a kerékpárút nyomvonalán.

Pajor András

Az új ártéri Rába-híd előkészítő munkái zajlanak a hegyközségi kerékpárútszakasz építésén Fotó: PÁS

A kerékpáros turizmus a legnagyobb ütemben fejlődő turisztikai ágazat. Összekapcsolja a sporttevékenységet a természeti és kulturális értékek felfedezésének lehetőségével. Sárvár változatos domborzati viszonyai és adottságai különösen vonzóak e tekintetben. A most épülő útszakasz lesz ebben a legkiemelkedőbb – mondta Máhr Tivadar alpolgármester a helyszíni bejárás során.

A beruházás illeszkedik a hegyközségi körforgalomtól Gércéig megvalósuló kerékpárúthoz, amely a nagyon forgalmas 84-es utat váltja ki. A beruházás a Vas Megyei Önkormányzat és Sárvár Város Önkormányzata által létrehozott konzorcium révén valósul meg. A két elem része a kerékpáros turizmus megyei szintű fejlesztéseként tervezett termál túraútvonalnak.

Az új ártéri Rába-híd előkészítő munkái zajlanak a hegyközségi kerékpárútszakasz építésén Fotó: PÁS

A turisztikai vonzerő mellett a Hegyközségben élők számára is fontos az új kerékpár út. Egy évtizedes probléma szűnhet meg, hiszen egyre többen költöztek ki a Hegyközségbe, és ez az útépítés adhat biztonságos összeköttetést a város többi részével. Ugyanaz a vezérgondolat munkált bennünk, mint Rábasömjén esetében, a kerékpárút még közelebb hozza a területet a városközponthoz. Továbbá várható, hogy a hegyközségi ingatlanok a beruházás által is felértékelődnek. Ha az időjárási viszonyok lehetővé teszik a folyamatos munkát, akkor az ősz folyamán be is fejeződhet a látványos beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában