Kőbe és képbe vésett emlékezet

2019.07.26. 07:00

A Sárvári Fotóklub végigfotózta a világháborús helyeket

Az I. világháború centenáriumán a Sárvári Fotóklub Egyesület tagjai többéves munkával végigfotózták a megye világháborús emlékhelyeit.

Pajor András

Majthényi László megyei elnök: „Folytatásra érdemes!”

Fotó: Pajor András

A fotóanyag felhasználásával impozáns kiadvány készült Kőbe vésett emlékezet – A Nagy Háború emlékhelyei Vas megyében címmel. Megjelent a Szülőföld Kiadó támogatásával, szerzői: Feiszt György és Jagadics Péter.

A sárvári bemutatót a vár dísztermében tartották. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke megköszönte a csaknem 30 fotós munkáját, kiemelte Benkő Sándornak, a Sárvári Fotóklub Egyesület elnökének szerepét, aki az I. világháború emlékhelyeit már régóta kutatja és fotózza.

Majthényi László megyei elnök: „Folytatásra érdemes!”
Fotó: Pajor András

Az ő ötlete nyomán születhetett meg ez a kiadvány, amely akár az egész Kárpát-medencében való folytatásra érdemes. Kondora István polgármester bejelentette, hogy a város húsz példányt vásárol a kötetből, ezt ajánlva a többi település számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában