Vasi zarándokok

2019.07.24. 07:00

A Szűzanya és a tölgy

Tizenkettedik alkalommal indultak el félszázan a Nagyboldogasszony-plébániatemplom előtt kezdődő Mária-úton, hogy öt nap alatt, 170 kilométert megtéve eljussanak Mariazellbe.

Civil/Horváth R. László

dav

A szentgotthárdi, körmendi, vasvári és egyházashetyei zarándokok Kaszás Csaba káplán lelki vezetésével barangoltak erdőn-mezőn, hegyeken át fullasztó hőségben, esőben. Az idén is várta őket egy ausztriai hegyihajlék-tulajdonos, aki a forrásvízben hűtött frissítővel fogadta a megfáradt gyalogosokat, akik később az ezeréves tölgy árnyékában fogalmazták meg, hogy miért vállalták a zarándoklatot?

Zarándokok a Mária-úton Fotó: Vas Népe/Horváth R. László

A 16 éves Páli Hunor, aki másodszor tette meg a távot, azt mondta:

– Édesanyám már pár esztendeje fontolgatta, hogy részt vesz a gyalogzarándoklaton, mivel az ismerősöktől hallotta: ez az út a léleknek felüdülést jelent. Eldöntöttem, vele tartok és vigyázok rá. Az idén pedig úgy alakult, hogy anyukám kísért el engem, hiszen nélküle nem értem volna célba.

Hunort darázscsípés miatt kórházba kellett szállítani, az egészségügyi ellátást követően úgy döntött, hogy folytatja a megkezdett utat. A zarándoklat hálaadó szentmisével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában