korszerű épület

2019.07.22. 07:00

Bővült a művelődési ház Kőszegpatyon

Közösségi házzal gazdagodott a település: kibővítették a művelődési ház épületét, új funkciót kapott az épületrész: közösségi térként szolgálja a falu lakóit.

Nemes Judit

Művelődésiház avató, 20190720, Kőszegpaty,Ágh Péter, ut, Vas Népe/Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Hosszú hónapok munkájára tettek koronát szombaton: elkészült a beruházás, amelyben közösségi teret kapott a település, megszépült a művelődési ház épülete is. Májerhoffer Attila polgármester köszöntötte a vendégeket.

– Nagyon nagy munkának a végéhez értünk, ez az elmúlt évek legkomolyabb beruházása a településen. Ahhoz, hogy egy ilyen munkát be tudjunk fejezni, összefogásra, türelemre és kitartásra volt szükség – emelte ki a település első embere.

 

Kifejtette: nem várt akadályok nehezítették az épület elkészítését, ám mégis sikerült időre befejezni a közösségi házat. Ágh Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta: – Ha ránézünk az épületre, látható a 21. századot tükröző technika, azt kérem, hogy ebben az épületben a helyiek önmagukat is lássák, hiszen az épület minden kőszegpatyié és majd az utódaiké. – A beszédek után Csaba atya megáldotta az épületet.

A beruházásban nemcsak új épületszárnyat kapott a művelődési ház – amelyben fürdőszobát, nagytermet és tetőteret alakítottak ki –, hanem részben megújult a többi épületrész is: a legrégebben felhúzott részben a többi között mosdót építettek ki mozgáskorlátozottak számára – és egy konyhát. Az utcafronti épületben korszerű technikával megszüntették a falak vizesedését, valamint napelemeket helyeztek el a tetején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában