Gálaműsor

2019.07.17. 07:00

Húsz éve viseli a szentgotthárdi kórus Békefi Antal nevét

Húsz éve viseli a szentgotthárdi népdalkör a vasi népdalgyűjtő, Békefi Antal nevét. Ebből az alkalomból gála­műsort szerveztek, melyet megtisztelt jelenlétével a zeneszerző leánya, Békefi Cecília.

Civil/Horváth R. László

A szentgotthárdi népdalkör tagjai

Fotó: HRL

A színházban tartott jubileumi ünnepségen részt vett a házigazda együttes mellett a nagykanizsai Csillag Citeraegyüttes, a Répcelaki Énekkar, valamint a szombathelyi Boglya Népzenei Együttes.

A Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesületen belül 1999-ben alakult meg a kórus. Az alapítótagok közül Móricz Józsefné, Margit néni elmondta: a népdalkör célja a hagyomány őrzése, továbbadása, valamint együttműködés mindazokkal az együttesekkel, amelyek szorgalmazzák az összegyűjtött népdalok bemutatását.

A szentgotthárdi népdalkör tagjai
Fotó: VN/HRL

– A többszörös arany minősítéssel rendelkező szentgotthárdi Békefi Antal Népdalkör mindig a Vas megyében fellelhető népdalok megismerésére, felelevenítésére törekedett. Ezért vette fel a kórus a megyében működő népzenekutató nevét – árulta el kérdésünkre a kórus karnagya, Rezső Rita.

Csörnyi Zoltánné kórustag, az ünnepi esemény házigazdája pedig az eltelt két évtizedről beszélt: – Az elmúlt húsz év alatt több városi, városrészi, kistérségi, megyei és országos rendezvényen sikeresen szerepeltek, és többször felléptek határon túli koncerteken is.

Civil/Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában