csodás festmények

2019.07.23. 07:00

Idén is inspiráló volt az oszkói alkotótábor

Hetedszer rendeztek képzőművészeti alkotótábort a faluban Nádler László festőművész szakmai vezetésével. A tábor költségeit az önkormányzat állta.

Pogács Mónika

A kiskunmajsai Bánkúti Emese visszajár az alkotótáborba

Fotó: Pogács Mónika

Nem múlt el nap, hogy a helyiek süteménnyel, virágcsokorral vagy gyümölccsel ne látogatták volna meg az alkotókat az Ifjúsági és Zarándok Szállón, a művésztelep helyszínén. A vendégszeretet különleges inspirációt adott az művészeknek.

Csendéletek, zsánerképek, tájképek készültek a faluról, a szőlőhegyről, egy-egy öreg házról, az aratásra váró tájról.

Az alkotók elhatározták: jövőre meglepetéssel készülnek. Közösen készítenek egy nagy méretű festményt a falu számára köszönetképpen az alkotótábori meg­hí­vá­sokért.

A kiskunmajsai Bánkúti Emese visszajár az alkotótáborba
Fotó: Pogács Mónika

Egyébként is hagyomány évről évre, hogy a résztevők egy-egy munkát hagynak Oszkóban. Az alkotótábori hét minden résztvevő számára termékeny volt. Patkás Irén és Papp Mária Gyuláról, Kisfalvi Judit Dunaharasztiból, Balázs Katalin Csehimindszentről, Bánkúti Emese Kiskunmajsáról érkezett és alkotott.

– Egymást támogatjuk szakmai, technikai téren, ez a hozzáállás mindenki számára inspiráló – mondta Nádler László, aki épp egy istállóban álló lovat festett, de kidolgozásra várt már egy pipacsmezős vázlata és készülőben volt egy naplementés festmény is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában