Pályázati forrás

2019.07.16. 07:00

Kert készül a templom mellé Nádasdon

Impozáns kert épül a nádasdi evangélikus templomnál. Futónövények, virágok adnak majd árnyékot, és padokat is kihelyeznek. Az őszi becsengetésre elkészülhet a tér.

Bakos Ágnes

Kőrösi Krisztina lelkész mutatja a szépülő parkot

Fotó: Szendi Péter

Park vezet a reformációi emlékműhöz hamarosan a nádasdi evangélikus templom mellett. Pályázati forrásból alakítják ki a kertet, mondta Kőrösi Krisztina lelkész. Kapu készül, az fogadja majd az érkezőt, onnan térköves út visz a reformáció kezdetének évfordulójára készült emlékműhöz. Kerítés nem lesz, növények, sövény jelöli majd csak körbe a területet – mutatta a lelkész. A térköves részek elkészültek, és az úttól balra kihelyezett félköríves padok alapjai is.

Kőrösi Krisztina lelkész mutatja a szépülő parkot
Fotó: Szendi Péter

A kiülők fával egészülnek majd ki, az ülőfelület abból lesz. És árnyékot is terveznek, futónövények, virágok, rózsa, lila akác uralják majd a területet, a padok közvetlen környezetét is. Hogy mikorra készülnek el, azt egyelőre nem tudta megmondani Kőrösi Krisztina, azt remélik, a tanévnyitóra már majdnem teljes pompáját mutatja az új kert. A sétány jobb oldalára is vannak elképzeléseik, Karácsony Sára tervezte meg a kertet. Valószínűleg a fák köré kerülnek majd kiülők, gyerekfoglalkozások helyszíne lehet. A megvalósítás folyamatos, ahogy az anyagi lehetőségeik engedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában