Rendezvénysorozat

2019.07.19. 19:52

Közeleg az ostrom Kőszegen

Ostromnapokra hívnak a szervezők: idén augusztus 2-a és 30-a között rendezik meg 13. alkalommal a város hőseinek törökök ellen vívott harcára emlékező rendezvénysorozat.

Nemes Judit

20190719 Ostrom napok sajtótájékoztató Kőszeg Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Augusztus első napjaiban nemcsak harangszóval, programsorozattal is tisztelegnek a kőszegiek az 1532-es várvédők előtt – ennek apropóján tartottak tájékoztatót a szervezők. Básthy Béla alpolgármester és a meghívott vendégek korhű ruhát öltöttek a különleges alkalomra. A városvezető köszöntőjében elmondta: – A rendezvény fő szervezője a Kőszegi Ostromnapok Egyesület. Móricz Imre, az egyesület elnöke beszélt arról, hogy kőszegi önkéntesek összefogásával jött létre a rendezvény, amelynek stábjában generációváltás zajlik: a fiatalok veszik át a teendőket. Varsányi Áron, a Kőszegi Fitt-Box Egyesület elnöke elmondta: idén is lesz Ostrom Kupa, amelynek díszvendége idén is Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó lesz.

 

A beharangozó végén a résztvevők elhelyezték koszorúikat Jurisich Miklós szobránál. Zárszóként pedig Arató András, azaz Hide The Pain Harold biztatott mindenkit a részvételre. Az újrajátszott várostromból ő – mint a várkapitány „heroldja” – is kiveszi részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában