Reszkessetek, betörők!

2019.07.25. 20:00

Különböző eszközökkel védhetjük meg ingatlanunkat

Szórólapok kihelyezésével és a biztonságot szolgáló eszközök bemutatásával hívta fel a figyelmet a bűnmegelőzési teendőkre tegnap a park-erdőben a rendőrség és a polgárőr egyesületek.

Tersztyászky Krisztina

20190724 Rendőrségi sajtótájékoztató, Parkerdő Szombathely, Parkerdő Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Varga Sándor rendőr alezredes, a bűnmegelőzési alosztály munkatársa különféle eszközöket mutatott be, melyekkel megóvhatjuk lakóingatlanunkat vagy nyaralónkat a betörőktől.

Hasznosak lehetnek a különféle riasztók, mozgásérzékelők, a törésbiztos üveg vagy az olyan időzáras kapcsolók, amelyek távollétünk alatt véletlenszerű időpontokban felkapcsolják a világítást. Mutatott személyi riasztót és olyan lakatot is, amit nem könnyű elfűrészelni.

 

Ismertette a BikeSafe programot, amelybe regisztrálva a kerékpárunk bekerül egy rendőrségi nyilvántartásba. Így lopás esetén a megkerülésére is nagyobb az esély.

Két polgárőr egyesület is képviseltette magát a Szombathelyen működő hat közül. Kiss Viktória, a Vas megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja elmondta: csak a megyeszékhelyen több mint száz polgárőr járőröz autóval, lóháton, kerékpáron és robogóval, hogy gyanús tevékenység esetén riasszák a rendőrséget, illetve hogy jelezzék az illegális szemétlerakást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában